Depo raflarından biri olan ve sık kullanılan Arşiv Rafı, Civatalı Raf Sistemleri ile aynı özellikleri taşımaktadır. Klasör Rafı, Dosya Rafı, Metal Kitaplık gibi farklı isimler ile de adlandırılmaktadırlar. Depolarda ya da ofislerde klasör rafı ve dosya rafı olarak kullanılabilir. Arşiv rafının ayakları, raf tablalarına 4 köşeden civata somun ile bağlanarak modül oluşturulur. Civatalı çelik raf modülünün depreme karşı yıkılmaması için mutlak surette duvara bağlantı yapılması gerekmektedir. Bu bağlantı ister L profillerle, ister dubel yardımıyla yapılabilir. Konteynır içi gibi alanlarda karşılıklı raflara üstten bağlantı yapılmalıdır. Ortaya koyulan arşiv rafları da üst bağlantı profilleri (L PROFİL) ile biribirine bağlanarak sabitlenmelidir. Klasörlerinizi rahatlıkla civatalı çelik raf sistemlerinde taşıtabilirsiniz.
Arşiv raf sistemleri DKP sacdan üretilen çelik raf modelidir. Bu raflar özel ölçülerde üretilmektedir ve en öncelikli kullanım alanı arşiv sistemleridir. Arşiv raflarının derinlikleri 31 cm olarak belirlenmiştir. Bu raf modelleri klasik klasör ölçüleri üzerine hazırlanmış ve bilinen tüm arşivlerde aynı ölçü ve aralıklarda kurulum yapılmaktadır.
Arşiv raf sistemleri günümüzde, banka arşivleri, kurum arşivleri, noter arşivleri, özel şirket arşivleri, hukuk büroları gibi birçok farklı alanlarda kullanılmaktadır. Bu raf sistemleri, standart olarak 4 parçadan faydalanarak kurulmaktadır. Bunlardan birincisi; Raf tablasıdır, raf tablası derinlik 31 cm ve genişliği 60, 75, 93 cm olarak üretilmektedir.
İkinci önemli parça; Raf ayağıdır raf profil 40*40 genişliğin de 1,50 mm kalınlığında ve 200, 250, 300 cm yüksekliğin de üretilmektedir. Üçüncü parça; Galvaniz raf cıvatasıdır. Bu cıvatalar özel olarak sadece raf sistemlerin de kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra arşiv rafların da özel olarak ihtiyaç duyulan parçalardan birisi Lama denen aparattır , lamalar rafların ön, yan ve arkasında kullanılabilir ve klasörlerin düşmesine engel olmaktadır.
0 ortalama, 0 Yorum
Şu anda hiç yorum yok